dimecres, 27 de gener del 2010

5 - Antisemitisme? antisionisme? ni una cosa ni l'altra

Article aparegut a El Periódico de Catalunya el dia 27 de gener de 2010.

«Catalunya concentra líndex més gran d’antisemitisme de la Unió Europea». Aquesta és la denúncia que va fer ahir al Parlament el rabí David Libersohn, que va parlar en nom de la comunitat jueva que viu a Catalunya en l’acte d’homenatge a les víctimes de l’Holocaust. Va ser un acte bla, bla, bla.

Deixant de banda que és una mentida com una casa, aquestes declaracions tenen una intenció clarament insultant. És una flagrant incitació a l'odi, que vingui un foraster al Parlament i ens insulti d'aquesta manera. És clar que, aquesta gent, de tota opinió que no sigui dir que sí de tot el que ells propaguen, en diuen incitació a l'odi o antisemitisme... i ningú s'atreveix a protestar.


Tothom sap que a Catalunya no hi ha cap mitjà amb una mínima difusió que exhibeixi ni el més petit indici d'antisemitisme. És fins i tot sorprenent la unanimitat a l'hora d'abordar temes jueus en general si exceptuem notícies que venen del conflicte amb els palestins.

Es dóna la circumstància, però, que aquestes notícies crítiques relacionades amb Palestina vénen, en packs controlats, dels Estats Units, on, com tothom sap, els mitjans de comunicació més importants són en mans de la minoria jueva. Si no volen sentir res que no els agradi només han d'enviar notícies diferents i la "premsa lliure" d'aquí les farà públiques com sempre.

Pilar Rahola, una espècie de Charles Bronson local en plan
"Yo soy la justica"
. Que pensi lo que vulgui, de veritat, però
el seu posicionament furibund en el tema comença
a fer catipén.
La parcialitat de TV3, amb l'assortiment de reportatges
de jueus,
totalment tendenciosos, també atufa.
No cal que se'ls carreguin, però aquestes menjades de coco tan
abusives, tampoc. Potser aniria bé una mica més d'imparcialitat,
de neutralitat en temes com aquests, que no ens toquen de ple.

J. B. Culla insisteix a donar-nos la murga amb l'Holocaust i els nazis any rera any. És com una obsessió. Potser ell és masoquista i li agrada aquesta versió mediàtica de la cançó de l'enfadós en plan gore però, si us plau, Culla, para una mica. De veritat que cansa. Quan el veus ja penses: a veure quinade nazis i jueus ens posarà avui? I no falla. Per a ell, el segle XX es redueix al'Alemanya dels anys 30 i 40 i als temes jueus. És com un malson obsessiu, una espècie de déjà vu constant com el rosari, el "cuentu de la Maria Salamientu", el ciclista de pega, , etc.


I no s'hi val a dir que la microscòpica llibreria Europa del Carrer Sèneca és un exemple de la difusió de l'antisemitisme a Catalunya perquè essent l'única que tracta temes que a ells no els agraden, a més de petita i residual, té tots els canons de totes les institucions apuntant-la com si fos un perill, i la fan servir de cap d'esquila sempre que els convé, per donar-se publicitat.


No obstant, com assenyala Oliver Stone,
l'ase dels cops oficial és un altre:
"declaracions escandaloses d'Oliver Stone"

De fet, assenyalar aquesta llibreria com a perillosa, funciona a la perfecció com a recurs recurrent a l'hora de buscar legitimació, i periòdicament l'anomenen quan els convé fer bullir l'olla. Pràcticament ningú sap on és aquesta llibreria perquè, si alguna cosa és, és discreta, a més d'anar curta de pressupost, com és fàcil suposar.
Val a dir, i per tancar aquest tema de la llibreria, que se'ls acusa bàsicament de vendre llibres (ja veus quina cosa tan truculenta) que difonen la justificació de l'Holocaust. Això és totalment fals. Precisament defensen que l'Holocaust ha de ser revisat i obert al debat ja que hi ha innombrables proves de la seva falsedat. No el justifiquen ni el defensen.
Un debat del tot impossible avui dia. Dit això, seguim.

De totes maneres s'ha de tenir clar que
criticar el què fan els israelians amb els palestins no és antisemitisme.
En tot cas, podria ser anti
sionisme, però no antisemitisme.
I segurament, ni tan sols això.




Es pot criticar, per exemple, la política dels Estats Units sense ser antiamericà. Es poden criticar els abusos de l'Imperi Britànic, que motius no en falten, i no ser, ni de lluny, antianglès.
Les persones que s'escandalitzen amb el que passa a Palestina no ho fan, la immensa majoria, per antisionisme ni molt menys per antisemitisme. Senzillament no els sembla bé el que veuen ara. Pretendre que una crítica, més o menys mordaç, i més en temes peluts com aquests, bèl·lics, amb morts, etc., sigui antisemitisme és una frivolitat insultant que els desacredita i posa en evidència de manera flagrant als qui se'n defensen fent veure que és un atac fruit de l'odi irracional.
Els crítics amb Israel ho són per pacifisme, per
defensa dels drets humans, per solidaritat, per rebuig a la violència, perquè són d'ONGs determinades, germanetes de la caritat, defensors dels pobles oprimits, etc. Gent que s'escandalitza i es mobilitza amb notícies d'aquesta mena i que n'hi ha a totes les cases.

Manifestacions de suport al poble de Gaza a Barcelona.

A la vegada m'hi jugo un peix que la gent que, després de mirar la tele, se sent solidària amb el poble palestí, també se sent solidària amb tot el tema jueu de l'Holocaust segons el pinta la televisió. I si això és així, llavors és clar que no es tracta d'antisemitisme.



Manifestació de suport a Israel davant l'ambaixada d'Israel a Madrid
i una d'antinazi a Barcelona.

Veiem quatre fotos de moviments populars dins del mateix estat amb signes marcadament oposats però que responen a un mateix tipus de gent, actituds i motivacions socials. Si es convoqués una manifestació per commemorar el sofriment de les víctimes de l'Holocaust, segur que hi podria assistir gent de totes les quatre manifestacions anteriors barrejats.


Estic segur que aquest sòmines d'en Saura el podem veure tant anant a una manifestació de suport al poble de Gaza com deixant anar la llagrimeta mentre s'empassa "La llista de Schindler" quan arriba a casa després de la manifestació. I tant una cosa com l'altra li semblen legítimes.

Qui sap, potser l'astracanada dels "Inglorious basterds" el deu ofendre mentre es solidaritza amb el sofriment de pobres alemanys perdedors, víctimes a mans de salvatges sàdics però, la veritat, ja m'estranyaria. De segur que, en el fons, troba el tema totalment legitimat però, potser sí, amb un pèl massa de sang i fetge pel seu gust.


Les declaracions d'aquest rabí han de ser denunciades per extremadament ofensives, gratuïtament falses, o
bscures, malintencionades i a la vegada obertament tendencioses.
D'entre tots els antisemites que diu que hi ha a Catalunya, d'entre els representants del poble i les seves institucions, segur que no s'ha generat ni la més mínima resposta, vés per on. El rabí va vomitar sang, va esquitxar tots els presents i res, muts i a la gàbia. A quina colla d'antisemites s'enfrontava!!




El dia que es pugui parlar lliurement de temes tabú com l'Holocaust i als mitjans de comunicació hi aparegui gent explicant coses que ara és inimaginable fer-ho, a veure què dirà aquest rabí. A lo millor s'autoimmola davant de tothom.

Si li fa falta benzina, que sàpiga que per Internet es poden
ubicar fàcilment les estacions de servei més pròximes.


Jo crec que, amb lo pacífic i inofensiu que sóc, si podés tenir un dinar amb ell i fer petar la xerrada, amb quatre coses que li diria el faria posar de tots colors fins al punt de que és possible que m'acabés agredint en "legítima defensa" com acostumen a fer. No crec que m'arribés a llançar àcid a la cara o a fer-me explotar el cotxe o la casa, o a enviar-me uns sicaris, com li ha passat a tanta gent.


Vegem-ne un llistat dels més famosos:
http://www.zundelsite.org/victims/victims_of_zion.html


Per precaució seria caut i procuraria no portar la situació al límit. Però, ho sé per experiència, el trauria de polleguera només fent-li preguntes amb tota educació, sense fer ni la més mínima afirmació categòrica. I sempre amb veu baixa i si pot ser amb expressió de supervivent d'Auschwitz, per demostrar-li que sóc bona persona i que no cal que em pegui.



jo crec que, si aconseguís imitar aquesta cara,
no tindria pebrots per agredir-me, espero


Si aquest rabí és capaç de dir això de Catalunya i en ple Parlament, amb el servilisme al lobby jueu que planeja per damunt de tot el país -de fet, de tot el continent- i
de la classe política en pes, tant de dretes com d'esquerres, com no s'hauria de posar amb algú fent-li quatre preguntetes ben senzilles, acostumat a anar dient-la grossa sense que ningú gosi obrir la boca.
De ben segur que em veuria com una mena d'Àngel Exterminador, un incitador a l'odi, un hate monger, que en diuen, o alguna lleugeresa per l'estil. Al final sempre acaben alçant la veu, perden una mica el control i les formes perquè no estan preparats per contestar i, això sí, amb una cara de mala llet que cap altra cultura al món pot imitar.

2 comentaris:

  1. Molt bon article. M 'ha agradat molt.

    Excelentemente planteado, con referencias muy buenas y una ironía con la que no he podido evitar soltar un par de sonoras carcajadas.

    Espero que no te importe que haya cogido prestada una de las imágenes con la que lo has ilustrado.

    Saludos.

    ResponElimina