divendres, 5 de febrer del 2010

9 - Comentaris sobre un article triat a l'atzar

Fem una ullada a la premsa d'aquest país tan infectat d'antisemitisme, segons diu diu l'astorat rabí David Libersohn, a veure què hi trobem.
Del diari Avui, per exemple, entre molts de semblants -com a mínim en el posicionament ideològic-, fem una mirada ràpida i algunes observacions a un article publicat fa unes setmanes:

L'HOLOCAUST I LA CONQUESTA D'AMÈRICA, EXEMPLES DE NEGACIÓ D'HUMANITAT (11/12/2009)
Títol:
SI AIXÒ ÉS UNA NACIÓ
Autor:
Melcior Comes / escriptor

Comença així:
El Codi Penal espanyol ho establia: negar l'Holocaust -l'assassinat de masses més gran de la història- era constitutiu de delicte. Com tota traça de nazisme, (...)
  • Amb la immensitat de proves, documents i tot tipus d'informació fiable (i accessible des de casa per Internet) en constant creixement a tot el món, que qüestionen aquesta afirmació, començar l'article amb aquest dogma com a apunt de partida és fruit de la desinformació, la innocència, la mala fe o alguna altra cosa a tenir en compte quan un es dirigeix a l'opinió pública.
  • Nazisme? on has vist mai un nazi i, en tot cas, un nazi perillós? És que no se'ls veu enlloc. No n'hi ha cap enlloc que obri la boca. On hi ha nazis, repeteixo? dir coses com aquesta ha de ser fruit de la desinformació, la innocència, la mala fe o alguna altra cosa a tenir en compte quan un es dirigeix a l'opinió pública.
(...) Però va intervenir-hi el Tribunal Constitucional, empès pel recurs d'un neonazi(...)
  • Recurs neonazi. Què vol dir això? Saps el què és un neonazi? no té res a veure amb els nazis i tu ho saps. Els membres de les tribus urbanes neonazis acostumen a córrer pels tribunals, si, però merescudament seuen a la banqueta dels acusats. Són gent incívica, incapaç d'influir en cap Tribunal Constitucional. Barrejar aquest conceptes ha de ser fruit de la desinformació, la innocència, la mala fe o alguna altra cosa a tenir en compte quan un es dirigeix a l'opinió pública.
(...) Prohibir el negacionisme nazi és anticonstitucional. Ras i curt: justificar un genocidi és delicte, però desmentir l'existència del més gran que s'hagi mai perpetrat no ho és(...)

  • Tornem-hi. El negacionisme/revisionisme és opinar i per tant no ha de ser prohibit. I més en aquest tema tan pelut i controvertit. I, pesat, qüestionar, negar o revisar un genocidi no vol dir, DE CAP MANERA, justificar-lo, que no ho entens o ho fas veure?. Confondre coses contradictòries com aquestes ha de ser fruit de la desinformació, la innocència, la mala fe o alguna altra cosa a tenir en compte quan un es dirigeix a l'opinió pública.
(...) Negar la realitat històrica de l'Holocaust: ¿no és potser fer un pas cap a posicions reculades, cap a la difusió d'idees inhumanes o assassines? (...)

  • Mira, noi, generalitzes massa i se t'escapa el cop d'efecte. No et rebatré aquesta frase al 100% aquí perquè ocuparia massa espai. Ara bé, a qui et dirigeixes? al senyor Ramon, a la tieta, a les Laietes, que es passen el dia mirant la televisió on s'estenen els pecats del món? Amb això de "reculades", fent referències a temps pretèrits, sentenciant com si fossis un profeta, investeixes el discurset d'un aire especulatiu barat a la vegada que el desprestigies. Quan es fan afirmacions tan greus s'ha de ser més rigorós amb l'estil i, de passada, explicar-te -si pots- millor. Recorda que la difusió d'idees inhumanes i assassines ve de la postguerra. Informa-te'n una mica i veuràs que els exterminacionistes, o sigui, els defensors de les teories de l'Holocaust, reconeixen que no han trobat cap paper, cap discurs ni cap document oficial a Alemanya on es fes l'apologia de l'assassinat dels jueus. Ni un. Fer afirmacions com aquestes ha de ser fruit de la desinformació, la innocència, la mala fe o alguna altra cosa a tenir en compte quan un es dirigeix a l'opinió pública.
(...) aquest país tan lliure es transformarà en la Meca dels historiadors sonats que proliferen arreu del món, aquests falsificadors de la història a qui els agrada propagar, implícites en les seves tesis, l'odi als jueus, els gitanos, els homosexuals i tots aquells que van ser perseguits i anihilats pel Tercer Reich (...)
  • "Historiadors sonats". No cal insultar per ser convincent. És possible que no sàpigues que hi ha molts historiadors d'aquests (un dels més temuts, David Irving) que no són sonats, ans al contrari, son gent informada i valenta a qui no es deixa parlar en públic. Un sonat, deixa'l que parli. Aquests es passen dies i anys rebent tot tipus de pressió perquè callin. Des de tribunals (enllaç amb una petita llista de víctimes actualitzada) fins a agressions físiques anònimes, passant per intervencions als seus mitjans de subsistència, detencions il·legals, bloquejos informàtics, i un llarguíssim etcètera. I tu ho has dit: proliferen arreu del món. Són una espècie en creixement. La majoria d'ells van ben vestits i amb corbata; no amb el cap rapat i plens de tatuatges. N´hi ha tant de dretes com d'esquerres, la majoria no són ni tan sols alemanys i n'hi ha molts de jueus. Insultar aquesta gent ha de ser fruit de la desinformació, la innocència, la mala fe o alguna altra cosa a tenir en compte quan un es dirigeix a l'opinió pública.
  • I tornem-hi amb les afirmacions insultants (falsificadors, odi). Mira, per exemple, aquest enllaç de Wikipedia sobre el fenomen anomenat negacionisme/revisinisme i podràs accedir a un munt de persones que no odien a ningú, ni a jueus, ni a gitanos ni a homosexuals, etc, que, sigui dit de passada, no van ser anihilats pel Tercer Reich perquè, com deus saber, el món n'és ple. Segur que en pots tenir un de cada en un radi de menys de 500 metres de casa teva. Ignorar aquestes coses ha de ser fruit de la desinformació, la innocència, la mala fe o alguna altra cosa a tenir en compte quan un es dirigeix a l'opinió pública.
(... ) A TOTS SE'NS POSA LA PELL DE GALLINA quan Ahmadinejad, el president de l'Iran, diu allò de "L'Holocaust jueu és un mite" (...) sap que la seva posició dóna ales a l'antisemitisme i a l'odi. Ahmadinejad, gran enemic dels jueus, nega l'Holocaust amb una finalitat molt concreta: qüestionar el dret d'Israel a existir com Estat.

  • Fem-ho curt: A tots no se'ns posa la pell de gallina i ho saps. Et puc assegurar que hi ha una infinitat de gent pacífica, dòcil, tranquil·la, educada, en definitiva: decent, que no tan sols no se'ls posa la pell de gallina sinó que se n'alegren de sentir-ho. Ahmadinejad és enemic dels jueus que roben, assassinen i manipulen la gent pel seu propi profit, per dir-ho de manera curta.
  • Opina el rabí Yisroel Dovid Weiss sobre Ahmadinejad: "És una desviació perillosa afirmar que el president iranià és antijueu i antisemita. És extremament cordial i comprèn molt bé la diferència entre els sionistes i els jueus no partidaris de l'estat d'Israel... No el veiem com a un enemic".
  • Melcior, rei, informa-te'n una mica i veuràs que a la conferència internacional http://en.wikipedia.org/wiki/International_Conference_to_Review_the_Global_Vision_of_the_Holocaust que va organitzar a l'Iran per parlar d'aquests temes hi van assistir, entre molta altra gent de tot el món, jueus que, sense renegar de la seva fe, estaven d'acord en debatre el tema.
El rabí Moishe Arye Friedman, ponent de la conferència,
va ser víctima d'un intent d'Holocaust individualitzat.
  • Molts jueus no accepten la versió oficial de l'Holocaust i molts s'horroritzen amb les evolucions sanguinàries d'Israel amb els palestins i el pretext de l'Holocaust per aconseguir impunitat en tots els camps. Per citar-ne un exemple: Norman G. Filkenstein, irrebatible, troba, no obstant, poderosos tentacles que l'intenten fer callar. El seu perfil ocuparà una entrada més endavant.Tergiversar les coses d'aquesta manera ha de ser fruit de la desinformació, la innocència, la mala fe o alguna altra cosa a tenir en compte quan un es dirigeix a l'opinió pública.
Etc, etc, etc.

L'autor de l'article, amb inusitada sagacitat, intenta, encara que de manera barroera, rubricar el seu article amb un sil·logisme de pa sucat amb oli amb tints primolevians, argumentant que si l'Holocaust es basa en la negació de l'individu i això és un crim, de la mateixa manera no es pot acceptar la negació d'una nació. Aquí hi fa entrar el nom de Catalunya i ja tenim l'article: Una tesi irrebatible curulla de nacionalisme.
Hi barreja els indis d'Amèrica, etc.

Noi, si vols treballar pel bé del país, si te l'estimes, si us plau, no l'embrutis amb aquest temes. T'ho demano.

2 comentaris: